Player_slider

Artikler

iPhone 11 med banebrydende design

Hver gang Apple lancerer et nyt produkt, er det big news i tech-industrien. Det har det - om ikke andet - hvert fald været lige siden 2007, hvor den første iPhone blev præsenteret for en hel måbende verden, der aldrig havde hørt om noget så banebrydende som en smartphone.

Med nutidens briller vil man mene, at den originale iPhone ville blive kategoriseret som en mildest talt meget skrabet udgave af det værktøj, vi i dag kender, elsker og ikke kan leve uden. 

På 13 år er telefon-giganten nemlig blevet specialist i både at følge og stå for den teknologiske udvikling og på samme tid holde designet spændende og nyt.

Et af de nyeste skud på stammen er iPhone 11 der så dagens lys i 2019 på den årlige iPhone-lanceringsmesse. Vi tager her et kig på, hvad det er, der gør netop denne model spændende.

Hvad gør den speciel?

Efter blandet succes med iPhone XR blev iPhone 11 skabt og mødt med stor spænding. Hovedpunkterne i den nye telefon omhandler en ny og forbedret chip kaldet A13 Bionic. På dansk skal det betyde, at styresystemet er markant forbedret, hvilket gør brugen af telefonen endnu stærkere.

Samme tidspunkt blev også iPhone 11 Pro og Pro Max (større skærm) introduceret til verdenen. Disse modeller adskiller sig en smule fra 11'eren, og bare det at Apple benytter ordet "Pro", som man aldrig før har gjort, signalerer, at det er absolut topmodel.

Formidabelt design

Selvom hver Apple-telefon godt kan ligne den forrige, så skiller denne sig ud. Modsat nogle af de tidligere modeller så valgte Apple at gå all in på farverne. Forbrugerne har ikke kun mulighed for at vælge mellem de klassiske hvid, sort og space grey. 11'eren kom både i gul, lilla, grøn og rød. Man har dermed rig mulighed for at få fingrene i en Apple-telefon, der ikke ligner alle andres.

Som det sig hør og bør er der naturligvis sørget for, at skærmtypen er i top. Apple kalder det selv "Liquid Retina LCD", der ligesom dens forgænger går helt ud til skærmkanten og er blevet allemandseje i nye telefoner. Ønsker man endnu bedre skærm, kan Pro'en anbefales med sin "Super Retina XDR", som er en meget lysstærk HDR-skærm.

Bagsiden udgøres af glas, som ifølge producenten skulle være det stærkeste, de nogensinde har produceret.

Kamera i verdensklasse

Noget af det helt nye i denne model er størrelsen på bagkameraet. Det er enormt, og det kan mærkes, når man tager billeder. 

En nyhed er der også at finde i Apples "Night mode". Kameraet tilpasser sig selv til mørke omgivelser, så man bedre kan se billedet.

Hvorvidt kameraet er bedre end Android-modellerne er nok en smagssag. Helt generelt. Prøv dig frem i en butik og fornem de forskellige egenskaber.

Imponerende motor

Den formentlig største forskel i en 11'er og en ældre telefon er processoren. Driftstiden er markant forbedret, hvilket får en gammel iPhone til at fremstå som en nærmest oldnordisk telefon kontra denne model, hvor alt sker simultant med, at du klikker.

Når en telefon bliver stærkere og mere driftsikker, kan det også være ens betydende med et dårligere batteri, der hurtigere løber tør for strøm.

Adskillige anmeldere er dog af den overbevisning, at det ikke gør sig gældende for den nye iPhone. Den holder strøm utrolig godt - helt op til 1,5 gange længere end 10'eren. 

Opladeren i iPhone 11 er ikke helt så stærk som i 11 Pro, hvor det er den nye 18W-oplader. Den primære forskel er her, at 18W lader hurtigere (omkring en halv time), hvilket desværre ikke helt gør sig gældende for 11'eren.

Pro eller ikke Pro - that is the question

Selvom iPhone 11 Pro er bedre end iPhone 11, så afspejler prisen det også. Derfor er det op til den enkelte forbruger, om den er pengene værd. 

Kort skitseret så er 11'eren for de fleste, Pro for feinschmeckeren. Så ønsker du det bedste af det, skal du gå med Pro. Er dine behov stillet tilfreds med en ny og forbedret telefon, så gå med iPhone 11.

Populære artikler
administrationssystem-basketball Administrationssystem til basketball

Basketballklubberne oplever udfordringer med et større medlemstal. Med dette administrationssystem bliver det …

Skærmbillede 2020-04-03 kl. 09.22.56.png Denne sæsons Champions League-favoritter

Hvem vinder Champions League i år? Mange byder sig til, og her får du et kvalificeret bud på. hvem der løber m…

Sommercamp Sommercamp - Online medlemstilmelding og betaling

Er du ansvarlig for en sommercamp, men mangler et system til at holde styr på tingene? 

Gør som 971000 andre og opret dig hos Holdsport